top of page

MIJN VERHAAL

Mijn naam is Henk Hemmes. Na allerlei verschillende paden te hebben gelopen in mijn leven hebben enkele ingrijpende gebeurtenissen geleid tot waar ik nu ben. Na diverse keren in mijn leven te zijn vastgelopen in overmatigheid en destructief gedrag op allerlei vlakken, waar zowel ik als mijn omgeving de wrange vruchten van moest plukken, was het zo’n 10 jaar geleden genoeg en besloot ik een andere koers te gaan volgen. Het was regelmatig een moeizaam en pittig pad, maar heeft me gaandeweg steeds meer geleerd wie ik in de kern ben en heeft me laten zien hoe ik in de wereld wil staan en wat daar voor nodig is. De koers was die van een ontwaakte man willen zijn. Een nieuwe man die integer is en verantwoordelijkheid neemt voor zijn eigen handelen en zoveel meer dingen (te lezen in de tekst van de Ontwaakte Man op deze website).

Er was veel te ontdekken over wat ik veelal een leven lang had verdrongen en dus niet van mijzelf zag. Dikwijls een harde les, maar wel een les die noodzakelijk was om te leren. Om te kunnen veranderen is het eerst nodig om te leren zien wat er op innerlijk en uiterlijk vlak speelt en dit te accepteren. Niet veroordelend, maar dit vanuit een nieuwsgierigheid willen leren kennen en op die manier verantwoordelijkheid kunnen nemen voor eigen gedrag. Verantwoordelijkheid voor het maken van gezonde nieuwe keuzes, maar ook verantwoordelijkheid nemen voor gedrag dat niet wenselijk was.

Steeds meer ben ik me gaan verdiepen in hoe dit alles nu werkt bij mij en dus ook in anderen. Wat drijft mij? Van waaruit neem ik beslissingen? Waarom doe ik wat ik doe? Op welke manier kom ik van mijn ongewenste gedragingen af?  Hoe kan ik worden wie ik graag wil zijn? Deze en nog veel meer vragen hebben gemaakt dat ik professionele zorg heb gezocht en veel aan zelfstudie ben gaan doen.

Een grote stap voorwaarts was door onderdeel te worden van het ManKind Project. Een wereldwijde mannen organisatie die zich bezighoud met het ondersteunen van mannen in hun groei naar een groter en gezonder bewustzijn. Binnen deze organisatie heb ik diverse leiderschapstrainingen gedaan in binnen- en buitenland en heb ik diverse mannengroepen opgezet en geleid. Binnen deze organisatie heb ik kennis gemaakt met het coachen van anderen. Er werd iets geraakt wat ik nog niet eerder van mijzelf kende. Het bleek dat ik hier talent voor had en dit mij heel natuurlijk afging.

 

Het is ook bij het ManKind Project dat ik mijn missie heb mogen zien en verder heb kunnen ontwikkelen: Ik creëer een wereld van groei en verbinding door mijzelf dienstbaar te stellen voor bewustzijnsontwikkeling en groei bij anderen. Mijn missie, mijn passie en mijn roeping.

Met grote dankbaarheid kijk ik hier op terug.

Om mijn coaching technieken door de jaren heen te versterken en uit te breiden heb ik een opleiding Neurologisch linguïstisch Programmeren gevolgd (bij Mindacademy) als ook een tweejarige opleiding Levenscoach gevolgd door een opleiding Lichaamsgericht coachen (beide bij opleidingsinstituut Sonnevelt) en volg ik momenteel een 4 jarige opleiding bij stichting Padwerk.

In het speciaal wil ik mijn opleiding voor Internal Family Systems therapeut (gestart in 2021 en nog gaande) noemen waar ik op intensieve wijze een wonderbaarlijk mooie stijl van coaching mag leren en het helende resultaat daar dagelijks van mag zien.

Graag wil ik iedereen (man of vrouw, jong of oud) die een hulpvraag heeft welkom heten om contact met mij op te nemen.            

 

 

Met warme groet,

 

Henk Hemmes

bottom of page